NCC byggstartar och säljer två projekt i Århus, Danmark till PensionDanmark

NCC och pensionsbolaget PensionDanmark har tecknat avtal om försäljning av en kontorsfastighet och en hotellfastighet som NCC byggstartar och uppför i ett av Århus mest attraktiva områden.

PensionDanmark förvärvar två projekt som utvecklas och byggs av NCC. Det ena projektet är en kontorsfastighet som uppförs enligt det danska kontorskonceptet, Company House®. Fastigheten omfattar cirka 6.300 kvadratmeter och beräknas bli färdigställd i Q1 2019. Den aktuella uthyrningsgraden uppgår till cirka 30%.

Det andra projektet omfattar cirka 3.200 kvadratmeter hotell och är fullt uthyrd. Hotellet beräknas vara färdigställt i Q2 2019.

PensionDanmark tillträder respektive fastighet i samband med färdigställande.

”Vi är oerhört glada och stolta över att fortsatt bidra till utvecklingen av området genom dessa projekt. Området är attraktivt och PensionDanmarks förvärv av projekten är en stark utgångspunkt för områdets fortsatta positiva utveckling”, säger Ole Faurby, Head of NCC Property Development Danmark.

NCC har de senaste tio åren utvecklat och byggt mer än 55 000 kvadratmeter kommersiella lokaler i Skejby. Området har genomgått en kraftig utveckling och är idag ett av Århus mest attraktiva kontorsområden. Med närhet till centrum, genomfartsleder och snabbtåget är det lätt att ta sig till och från området.

Projekten utvecklas av NCC Property Development och har orderregistrerats i NCC Building i december 2017. Affären förväntas bidra till en positiv resultatpåverkan i NCC Property Development i samband med färdigställande av projekten.

NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället. Med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer blir utvecklingen av områden i Århus en viktig del i att nå en långsiktig ambition om att bidra med en positiv nettoeffekt på miljön.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jennifer Carlsson, kommunikationschef Property Development, NCC 076 764 12 90

Anna Trane, Head of Corporate Media Relations, NCC, 0708 84 74 69

 NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.
NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17 000 anställda 2016. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.