NCC bygger 64 hyreslägenheter i Västerås

NCC ska på uppdrag av Bostads AB Mimer bygga 64 hyreslägenheter i Västerås. Bostäderna uppförs enligt NCC Folkboende, ett bostadskoncept som ger hög boendekvalitet och god fastighetsekonomi. Ordern är värd cirka 85 MSEK.

Illustration: White Arkitekt

– Västerås har en stor efterfrågan på lägenheter och kvarteret Älgen ger ett bra tillskott i kommunen med fler bra bostäder. Vi har sen tidigare goda erfarenheter av att samarbeta med NCC och med deras bostadskoncept får vi en trygg produktion med fokus på moderna lösningar och materialval av hög kvalitet, säger Mikael Källqvist, VD Mimer.

Kvarteret Älgen uppförs i området Skallberget i norra Västerås. De 64 lägenheterna fördelas i två huskroppar med sex våningar vardera. Lägenheterna får 1–4 rum och kök med en yta på 36 till 73 kvadratmeter.

I uppdraget ingår även kompletterande byggnader för miljö- och cykelrum samt en parkering med cirka 40 platser.

Bostäderna byggs enligt konceptet NCC Folkboende, som ger lägenheter med ytsmarta planlösningar och hög boendekvalitet. Husen miljömärks enligt Svanen och får låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader.

– Vi har nyligen färdigställt kvarteret Klippblocket på Vetterslund och kvarteret Lindaren på Malmaberg tillsammans med Mimer och ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete och skapa fler bostäder i kommunen. Med NCC Folkboende blir byggtiden kort och de boende får genomtänkta planlösningar och bra kvalitet, säger Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden.

Projekteringen är påbörjad och produktionen planeras att starta under våren 2020. Preliminärt beräknas bostäderna stå klara i slutet av 2021. Affären om cirka 85 MSEK orderregistreras i första kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden, 070-311 61 26
Linda Sällström, kommunikationsansvarig NCC Building Division Mitt, 08-585 518 70

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.