NCC bygger ytterligare hus vid vattnet åt Danica i Hellerup

NCC ska på uppdrag av Danica bygga ett tredje hus i området Tuborg Strandäng, Hellerup, Danmark. Projektet heter Kusthus III och innehåller 38 bostäder och är en fortsättning på Kusthus I och Kusthus II som parterna tidigare byggt tillsammans i samma område. Ordervärdet uppgår till cirka 540 MSEK.

– Vi är glada över uppdraget att fortsätta utbyggnaden av området. Kusthus III får samma skulpturala utseende som tidigare hus i området och en spektakulär utsikt över Öresund och Köpenhamn. Ett bygge utöver det vanliga, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Intresset för lägenheterna i området har varit mycket stort.

– Försäljningen av lägenheterna överträffar våra förväntningar. Lägenheterna, havet och den stadsnära naturen gör också området till ett av de mest attraktiva i Köpenhamn och Danmark. Det finns intresserade köpare, därför startar vi bygget av Kusthus III. Kusthusen kommer att bli ett landmärke för Köpenhamn och bidra till att ge Danicas pensionskunder en bra avkastning, säger Michael Nielsen, vd för Danica Ejendomme.

Bostäderna, som är byggda i tre kluster, är ritade av Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Alla bostäder är unika och de varierar i storlek från 160 till 340 kvadratmeter.

Byggnationen inleds i februari och planeras att vara klart i slutet av 2024.

Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet om cirka 540 MSEK orderregistreras i första kvartalet 2022 i affärsområde Building Nordics.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, presschef NCC Group, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.