NCC bygger 135 bostadsrätter åt HSB Göteborg

I samverkan med HSB Göteborg ska NCC bygga 135 bostadsrätter i Göteborg. Lägenheterna bildar kvarteret HSB brf Sannaparken och ingår i det nya bostadsområdet Fixfabriken som utvecklas i Majorna i västra Göteborg. Ordersumman uppgår till cirka 285 MSEK.

Illustration: HSB

Fixfabriken är ett stadsbyggnadsprojekt i västra Göteborg där HSB Göteborg och Fastighets AB Balder tillsammans bygger fyra bostadskvarter som förtätar området mellan Sandarna, Klippan och Kungsladugård. Projektet ingår i BoStad2021, ett samverkansprojekt mellan fastighetsbranschen och Göteborgs stad.

– Vi har byggt mycket i Majorna historiskt sett och därför känns det extra roligt att vara med och utveckla stadsdelen igen. Det är lätt att gilla området och det är många som vill bo här, vilket inte minst märks på det stora intresset på marknaden för våra bostäder, säger Kristian Isberg, affärsområdeschef nyproduktion och hyresfastigheter, HSB Göteborg.

NCC:s uppdrag är en totalentreprenad i samverkan där 135 lägenheter mellan 1-5 rum och kök ska byggas. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats och är fördelade på 8 trapphus med mellan 3 och 10 våningar med underliggande källare/garage. I uppdraget ingår även att bygga bostadsrättsföreningens gemensamhetsytor så som tvättstuga och innergård.  

– Vi har byggt många av HSB:s projekt i landet genom åren och är glada över att vi fått fortsatt förtroende och tillsammans skapar fler bostäder i Göteborg. Den gemensamma kompetensbasen hos HSB och NCC skapar goda förutsättningar för ett framgångsrikt projekt, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building.

HSB brf Sannaparken kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god innemiljö och bra materialval.

Markarbeten har påbörjats och fortsätter under juni månad. Byggnationen beräknas starta i augusti 2020 och projektet förväntas färdigställt 2022.

Ordersumman om cirka 285 MSEK registrerades i första kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sverige.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per-Åke Edling, affärschef NCC Building Sverige, 070-359 16 95
Tove Stål, presschef NCC, tove.stal@ncc.se, 076-521 61 02

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.