NCC bygger 58 hyreslägenheter i Nybro

NCC ska på uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Nybro Bostads AB bygga 58 hyreslägenheter i Nybro, Småland. Ordervärdet uppgår till 71,5 MSEK.

 Nybro har stor efterfrågan på lägenheter och inom ramen för Nybro Bostads AB:s planerade bostadsproduktion ger detta projekt ett bra tillskott att förse Nybro kommun med ytterligare bra boende. Lägenheterna kommer att inrymmas i två hus där vi lagt stort fokus på moderna lösningar och materialval av hög kvalitet, säger Sulev Pull, vd Nybro Bostads AB.

NCC kommer att bygga två bostadshus med sex våningar och totalt 58 hyresrätter. Lägenheterna får 2 -3 rum och kök med en yta på 53 – 63 kvadratmeter. Samtliga lägenheter kommer att ha inglasade balkonger.

På taken kommer solpaneler att sättas upp för att alstra energi till driften av tvättstugor, hissar samt belysning i trapphus och allmänna utrymmen. Det kommer också att finnas möjlighet att installera värmeåtervinning av spillvattnet.

Uppdraget ryms inom ramavtalet för SABO och NCC:s husmodell kallad SABO Kombohus Plus som är en variant av produkten NCC Folkboende. Konceptets ytsmarta planlösningar ger hög boendekvalitet på liten yta. Dessutom har husen låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader.

– Vi är stolta och glada över att Nybro Bostads AB har valt NCC:s bostadskoncept till ett växande Nybro. NCC Folkboende är ett populärt koncept som NCC byggt på många håll runt om i landet men det här är första projektet i Sydöstra Sverige,  säger Jonas Kristiansson, produktionschef, NCC Building Sydost.

Byggnationen startar i november 2017 och beräknad inflyttning sker under våren 2019. Orderregistrering sker i tredje kvartalet i affärsområde Building. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jonas Kristiansson, Produktionschef NCC Building Sydost, 070-680 21 35
Lena Fridholm, kommunikationsansvarig Sverige Öst, 070-360 37 16

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17 000 anställda 2016. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.