NCC bygger 74 lägenheter i Gällivare för Top Bostäder

NCC ska tillsammans med Top Bostäder bygga nya hyreslägenheter enligt konceptet NCC Folkboende i Gällivare, en stad med stort bostadsbehov. Ordervärdet uppgår till 82 MSEK.

De 74 lägenheterna kommer vara fördelade i två huskroppar med åtta våningar vardera. Husens placering med balkonger till varje lägenhet är placerade för bästa ljusinsläpp och de översta planen har en fin utsikt. Bostäderna byggs enligt konceptet NCC Folkboende och är en del av ramavtalet med SABO.

– Utöver ytsmarta planlösningar och hög boendekvalitet på liten yta har NCC Folkboende dessutom betydligt lägre energiåtgång än Boverkets byggnorm, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader, säger Fredrik Edfast, affärschef på NCC Building Norrland.

Lägenheterna kommer att vara mellan 36-64 kvadratmeter stora, fördelade mellan 1-3 rum och kök. Husen får underhållsfria fasader av rött tegel. Noggrann planering, rejäla material och genuint hantverk har lett fram till ett hyreshus som byggs både snabbt och kostnadseffektivt.

– Vi välkomnar nybyggda lägenheter här i Gällivare, samarbetet kring att bygga bort bostadsbristen och att samtidigt kunna erbjuda våra hyresgäster modern boendekvalité, till rimliga priser, säger Stig Eriksson, ordförande för Top Bostäder.

Arbetet startar under juni månad och planerad inflyttning beräknas ske 2019. Ordervärdet om 82 MSEK registreras i andra kvartalet 2017 inom affärsområdet Building.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Edfast, affärschef NCC Building , 070-209 81 06
Anni Axelsson, kommunikationsansvarig NCC Norr, 070-205 32 87

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17 000 anställda 2016. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.