NCC bygger ut armeringsfabrik i Norrköping

NCC bygger ut det egna grundläggningsbolaget Hercules armeringsfabrik i Norrköping, till dubbel storlek. Tillbyggnaden ger Hercules Armering ökad logistikkapacitet och en framtida robotiserad svetstillverkningslinje.

NCC bygger ut armeringsfabrik i Norrkping_2

– Med den nya fabriken förbättras våra möjligheter att i ännu högre grad tillgodose våra kunders behov av projektanpassad armering ”just in time”. Vi får fler tillverkningslinjer och moderna fabrikslokaler som är byggda efter våra önskemål, säger Mikael Karlsson, chef för Hercules Armering i Sverige.

Hercules Armering investerar samtidigt i nya maskiner, för att kunna robotisera tillverkningen av mer bearbetade produkter, som exempelvis armeringskorgar och montageprodukter. De nya moderna lokalerna kommer dessutom innebära bättre arbetsmiljö för medarbetarna samt en energibesparing med 42 procent, jämfört med tidigare.

– Vi är äntligen igång med detta projekt som i förlängningen kommer förse bygg- och infrastrukturprojekt över hela Sverige med armeringsprodukter. Utbyggnaden förbättrar och stärker NCC:s egna verksamhet men kommer även bli ett positivt tillskott för hela regionen, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building.

Byggstart är beräknad till februari 2019 och den nya fabriken beräknas vara klar i november 2019.

Värdet på uppdraget är cirka 65 MSEK och orderanmäldes i sista kvartalet 2018 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marcus Sandlund, affärschef NCC Building, 070-088 73 75
George Afram, Head of Hercules Rebar, 011-21 06 77

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på närmare 55 Mdr SEK och 17 800 anställda 2017. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.