NCC bygger kontors- och affärsbyggnad i Tammerfors, Finland

NCC ska bygga en kontors- och affärsbyggnad intill köpcentret Ratina i Tammerfors i Finland. Kunden är fastighetsbolaget Sponda Plc och ordern uppgår till cirka 260 MSEK.

Byggnaden kommer att ligga alldeles intill Ratina köpcentrum. Den totala ytan blir cirka 13 800 kvm.

– Vi är glada över att få påbörja det här projektet tillsammans med NCC. Läget för den nya kontors- och affärsbyggnaden är utmärkt, med närhet till bra service och kommer att göra Ratina-området ännu mer attraktivt, säger Ossi Hynynen, CIO, Property Investments på Sponda Plc.

Hög energieffektivitet är i fokus för den nya byggnaden som kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM eller LEED.

Förutom hållbarhet är flexibla lokaler ett annat viktigt kriterium för Sponda Plc. Det kommer att beaktas vid planering och konstruktion så att lokalerna enkelt kan anpassas till olika ändamål och användare.

NCC räknar med byggstart under hösten. Byggfasen kommer att ta cirka 1,5 år, med målet är att slutföras under våren 2020.

– Det är fantastiskt att få bygga på en så unik plats i Tammerfors. Vi har samarbetat länge med Sponda och NCC har över tio års erfarenhet från liknande projekt, säger Mika Soini, chef för NCC Building Finland.

Ordern registreras i det andra kvartalet 2018 i affärsområdet NCC Building.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mika Soini, chef för Building Finland, NCC, mika.soini@ncc.fi, +358 10 507 8711

Anna Trane, Head of Corporate Media Relations, NCC, anna.trane@ncc.se, + 46 708 84 74 69

NCCs presstelefon 08 585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCCs bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 55 Mdr SEK och 17 800 anställda 2017. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.