NCC slår första hammarslaget för nya radhus i Kortedala

Idag slog NCC första hammarslaget för Kortedalas första Svanenmärkta par- och radhus. Från och med vintern 2015/2016 flyttar 26 familjer in i det växande området som ligger femton minuter från centrala Göteborg. 

Dagens ceremoni var startskottet för bygget av 26 bostadsrättsradhus i Kortedala. De nya par- och radhusen som NCC bygger är om 5 rum och kök på 123 kvm med inflyttning planerad till vintern 2015/2016.

– Samtliga hus sålde slut på bara några månader, så det råder ingen tvekan om att de är efterlängtade. De blir ett bra komplement till de befintliga flerbostadshusen som kom till under 50-talet. Närheten till både centrum, natur och skolor och att husen är Svanenmärkta gör Kortedala till ett mycket attraktivt område, säger Peter Jacobsen, Projektchef NCC Boende.

Tillsammans med Sverigehuset och kommunen skapar nu NCC ett centralt bostadsområde med lugna gator och närhet till bra kommunikationer, fin natur och lekplatser. I området finns redan Assaredsskolan och planer finns för en ny förskola.

De Svanenmärkta husen i Kortedala har ett energieffektivare klimatskal, med mer isolering, fönster med bättre prestanda och effektivare ventilation jämfört med ett traditionellt hus. Alla produkter är noggrant kontrollerade för att säkra att det inte förekommer miljöfarliga, cancerframkallande eller giftiga ämnen. Inga trävaror kommer heller ifrån skyddsvärda skogar. Det innebär ett hållbarhetsfokus från planering till att du flyttar in och bor. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Jacobsen, Projektchef, NCC Boende
Telefon 031-771 53 21
Veronica Hansen, marknadsansvarig, NCC Boende
Telefon 0708-17 04 23

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.