NCC tecknar nytt avtal med Bybanen i Norge

NCC har fått ännu ett uppdrag av Bybanen Utbygging i Norge värt 225 MSEK. NCC ska bygga projektet D16 Fyllingsdalen, en del av snabbspårvägen Bybanen i Bergen.

NCC är en stor entreprenör för byggandet av Bybanen och detta är det tionde entreprenörsavtalet för NCC:s del.

– Bybanen är en visionär satsning på offentliga kommunikationer i Bergen. Vi är mycket glada över att få delta i ett nytt projekt för ett hållbart Bergen, säger Per Jonsson, divisionschef för NCC Civil Engineering i Norge.

Projektet D16 omfattar huvudsakligen grund- och betongarbeten och att bygga snabbspår förbi köpcentret Oasen i Fyllingsdalen.

– Bybanen Utbygging har återigen valt NCC, något som vi är mycket stolta över, säger regionchef Henning Simonsen på NCC Infrastructure Region Vest i Norge.

Arbetet påbörjas direkt efter påsk och kommer att pågå fram till sommaren 2021. I första omgången ska stommen uppföras tillsammans med en del markarbeten. Betongarbetena påbörjas i höst. Den nya ordern om 225 MSEK orderregistreras i det andra kvartalet 2019 i affärsområde NCC Infrastructure. I och med de tio avtalen har NCC utfört arbeten på Bybanen till ett sammanlagt värde över 1 900 MSEK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henning Simonsen, Regionchef på NCC Infrastructure region Vest, Norge, +47 916 94 799, henning.simonsen@ncc.no

Anna Trane, Head of Corporate Media Relations, NCC + 46 708 84 74 69, Anna.Trane@ncc.se

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 16 500 anställda 2018. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.