NCC startar bygget av Gullåkraskolan i Staffanstorp

Tillsammans med Staffanstorps Kommunfastigheter ska NCC bygga kommunens nya skola. Projektet är ett partneringsamarbete och del i det ramavtal som parterna har tecknat. Igår uppmärksammades byggstarten av skolan symboliskt när en skolklass planterade ”kunskapens träd”.

Illustration, beskuren; Wigot Konsult AB

– Vi har ett stort behov av en ny skola i kommunen och har sett fram emot att få sätta spaden i marken för det här projektet. Genom att samarbeta med NCC i ett ramavtal under längre tid kan vi dra nytta av gemensamma erfarenheter och lärdomar när vi skapar nya miljöer för kommunens invånare, säger Hampus Trellid, vd Staffanstorps Kommunfastigheter.

Gullåkraskolan, initialt kallad Norra skolan, är det första projektet inom det strategiska partneringavtal som NCC tecknat med Staffanstorps kommunfastigheter avseende ny- och ombyggnation av fastigheter i kommunen.

Den nya skolan byggs i två plan och kommer att rymma 550 elever från förskoleklass till årskurs sex. I uppdraget ingår även en idrottssal samt utemiljö med fotbollsplan, basketplan, utescen med mera. Fasaderna kläs med brunrött tegel samt betong med mönster. Idrottshallens betongfasad kommer att smyckas med motiv från Uppåkra arkeologiska centers fynd, i närheten av skolan.

– NCC är en av Sveriges största skolbyggare och den erfarenheten och kunskapen tar vi med oss när vi nu bygger nya Gullåkraskolan. Tillsammans med Staffanstorps Kommunfastigheter har vi skapat en modern och hållbar skola som ska ge elever och personal den bästa möjliga arbetsmiljön att lära och utvecklas i, säger Markus Karlsson, projektchef, NCC Building Sweden.

Byggnationen startade i våras men till följd av Coronapandemin har ”första spadtaget” skjutits fram. Inflyttning i Gullåkraskolan beräknas ske vårterminen 2022. Uppdraget är värt drygt 200 MSEK och majoriteten orderregistrerades i affärsområde NCC Building Sweden under 2019.

Bild från spadtag: För att uppmärksamma byggstarten av Gullåkraskolan bjöd klass 3B på sång samt planterade ”kunskapens träd” tillsammans med bl a Christian Sonesson, KS-ordf Staffanstorps kommun under onsdagen. Foto: NCC

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Markus Karlsson, projektchef NCC Building Sweden, 076-521 54 69
Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner NCC Syd, 076–5215343

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.