NCC bygger nytt sportvaruhus i Östersund

I höst får sport- och friluftsälskande östersundsbor enklare att utrusta sig för aktiviteter. Då öppnar portarna till ett nytt XXL-varuhus i Lillänge handelsområde. Den energisnåla fastigheten byggs av NCC på beställning av NHP Sverige AB. Affären har ett värde på 40,1 MSEK.  

– Många jämtlänningar är väldigt friluftsintresserade och XXL blir ett utmärkt komplement till Östersunds växande handelsutbud. Idag kör många ända till Sundsvall för att shoppa. Att utbudet nu växer på hemmaplan är positivt. Dessutom har vi en köpstark norsk målgrupp som gärna kommer till Östersund för att handla, säger Ola Novén, projektledare på NHP Sverige AB.

XXL är en sport- och vildmarkskedja som samlar ett brett sortiment under samma tak. Det är idag den sportkedja som expanderar snabbast i hela Norden. Sedan tidigare finns 17 varuhus runt om i Sverige. Nu satsar XXL på Östersund och öppnar ett 4 000 kvadratmeter stort varuhus i Lillänge handelsområde, fyra kilometer från Östersund centrum.

– Lillänge är ett expansivt område där det just nu händer väldigt mycket. Vi börjar med att riva en gammal byggnad, sedan sätter vi igång med bygget. Att få varuhuset klart till november är en utmaning som det ligger mycket planering bakom, säger Peter Burman, produktionschef på NCC Construction.

XXL:s nya varuhus i Lillänge certifieras enligt GreenBuilding som ställer krav på byggnadens energianvändning. Varuhusets energianvändning blir 25 procent lägre än Boverkets krav.

– Eftersom Östersund ligger så pass långt norrut ställer det krav på ökad isolering. Det gäller att tänka till kring energianvändning redan tidigt i processen, säger Peter Burman.

Östersunds nya sport- och vildmarksvaruhus slår upp sina dörrar i november, i god tid inför julhandeln.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Burman, produktionschef NCC Construction
Telefon 070-660 45 16
Anni Axelsson, kommunikationsansvarig Norra Sverige, NCC Construction
Telefon 070-205 32 87

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på
57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.