NCC tecknar ramavtal med Stockholm Parkering – Farsta först ut

NCC har tecknat ett ramavtal med Stockholm Parkering som avser nyproduktion och renovering av parkeringshus. Nu inleds byggnationen av Klockelund parkeringshus i Farsta i södra Stockholm.

Arkitektbild: Gravity Group AB

– Stockholm Parkering förser stadens nya områden med p-hus som innehåller flera hållbara mobilitetstjänster. Nu börjar vi bygga P-hus Klockelund där alla 300 p-platser har laddmöjlighet och som även kommer förses med andra mobilitetstjänster såsom cykelparkeringar och möjlighet till bilpool, kommenterar VD för Stockholm Parkering Christian Rockberger.

NCC och Stockholm Parkerings samarbete kan komma att omfatta upp till sju projekt. Det första samarbetet avser Klockelund parkeringshus i Farsta, i södra Stockholm. NCC:s uppdrag innebär nyproduktion av cirka 300 parkeringsplatser, varav ett 80-tal kommer att anläggas utomhus. Samtliga parkeringsplatser kommer att förses med laddmöjlighet för elbilar eller laddhybrider.

– Stockholm växer och det betyder att behovet av parkeringsplatser kommer att öka. Vi är glada för att kunna bidra till att utöka parkeringsmöjligheterna i regionen. I dag sätter vi spaden i marken för 300 nya parkeringsplatser i Farsta. Vi ser verkligen fram emot detta samarbete, säger Louise Schenholm, Affärschef NCC Building Sverige.

Byggstart av Klockelund sker omgående och parkeringshuset planeras stå klart under 2023. Affären uppgår till cirka 110 MSEK och orderregistrerades i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden. Idag, den 10 mars, kommer ett spadtag att äga rum.

Ramavtalet mellan NCC och Stockholm Parkering gäller från och med januari 2021. Potentiell volym uppgår till 500 MSEK och kommer att orderregistreras löpande i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Linda Grängzell, Communication Partner NCC, linda.grängzell@ncc.se
Louise Schenholm, Affärschef NCC Building, louise.schenholm@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.