Förändring i NCC:s koncernledning

Henrik Landelius, chef för affärsområde Building Sweden, har beslutat sig för att lämna NCC för ett annat uppdrag. Han har varit affärsområdeschef sedan 2018.

‒ Jag vill rikta ett stort tack till Henrik Landelius som framgångsrikt drivit vår svenska byggverksamhet och varit en viktig del i NCC:s strategiska utveckling under de här fem åren, säger Tomas Carlsson, vd för NCC.

Henrik Landelius kvarstår i sin befattning under uppsägningstiden. Han lämnar NCC senast i mars 2024 och kommer då att tillträda som vd för Areim AB, en oberoende nordisk fondförvaltare och fastighetsägare.

En rekryteringsprocess för rollen som affärsområdeschef för Building Sweden har inletts.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, presschef NCC, tove.stal@ncc.se, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.