NCC-byggda Kvarter Poolen är Årets Bygge 2023

NCC:s projekt Kvarter Poolen har utsetts av tidningen Byggindustrin till totalvinnare i tävlingen Årets Bygge i konkurrens med 18 andra projekt. ”Ett nytänkande bygge med fokus på såväl ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet” lyder motiveringen.

Bild: NCC

Under tisdagen korades NCC-byggda Kvarter Poolen till totalvinnare av Årets Bygge. NCC har byggt kontorsdelen av byggnaden som även innefattar en simhall som byggts i en separat entreprenad. Kontorshuset är totalt 35 000 kvadratmeter i tio våningar, har en hög miljöprofil, hållbarhetsprestanda och är miljöklassat enligt BREEAM Excellent.

– Kvarter Poolen är ett exceptionellt projekt där vi har fått använda den fulla bredden av NCC:s kompetens. Det är också ett exempel på de positiva effekter som kommer när vi arbetar väldigt proaktivt och i nära samarbete med kunden. Det känns fantastiskt roligt att få ta emot den här utmärkelsen, och vi är väldigt stolta över den, säger Emil Junelind, affärschef NCC Building Sweden.

Motiveringen till Kvarter Poolens vinst lyder:
”Totalvinnaren i Årets Bygge 2023 är ett komplext projekt som har visat prov på helt nya sätt att samverka för att nå ett gemensamt mål. Budget har hållits på ett föredömligt sätt och projektet blev klart långt innan utsatt tid. Samtidigt har man inte tummat på kvalitén. Finansieringen av projektet har gjorts enligt en nytänkande modell som gett stor samhällsnytta och borde kunna inspirera fler. Den innovativa fastighetslösningen ger nu plats för både arbete och rörelseglädje under samma tak.”

Årets ceremoni hölls på Sergel Hub i Stockholm. Under året har 94 bidrag kommit in till tävlingen Årets bygge och av dessa har 18 finalister tagits ut i sex olika kategorier som alla får en vinnare, utöver totalvinnaren.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Amelie Winberg, presschef NCC Sverige, 070-221 13 72, amelie.winberg@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se , NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.