NCC bygger 179 lägenheter åt Niam i Åbo

NCC har tecknat avtal med Niam för byggnation av tre bostadshus med totalt 179 hyreslägenheter i området Herttuankulma i Åbo, Finland. Ordervärdet uppgår till cirka 240 MSEK.

Byggnationen av det första bostadshuset, som innehåller 52 lägenheter, har påbörjats och beräknas vara färdigställt 2024. Bostadshus nummer två kommer ha 67 lägenheter och det tredje 60 lägenheter. Samtliga hus byggs som nyckelfärdiga projekt och kommer ha bergvärme och solpaneler.

‒ Det här projektet har varit ett spännande projekt att utveckla tillsammans med Virtanen Yhtiöt som förvaltar tomten. Vi är också stolta över att Niam startar sitt första hyreshusprojekt i Åbo tillsammans med oss, säger Esa Lehmusvuori, avdelningschef i NCC Building Nordics.

NCC har en stark roll som bostadsutvecklare och byggare i Åbo, de senaste åren har NCC byggt flerbostadshus i områden som Harppuunakortteli, Kirstinpuisto och Gränsbacka.

Ordervärdet för de tre bostadshusen uppgår till cirka 240 MSEK och registreras i fjärde kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Nordics.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, presschef NCC Group, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Media bank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.