NCC bygger 44 lägenheter i Vadstena

NCC ska på uppdrag av HSB Östergötland bygga 44 bostadsrätter nära centrala Vadstena vid Vättern. Projektet är en totalentreprenad med ett ordervärde på cirka 100 MSEK.


HSB brf Sjöängen. Arkitekt: Sweco Architects. Visualisering: Studio Superb

– Med ett oslagbart läge nära Vadstenas stadskärna och vidsträckt utsikt över Vättern har intresset för bostäderna varit stort och vi ser fram emot att starta byggnationen. Vi har goda erfarenheter från tidigare samarbeten med NCC och med vår gemensamma kompetens får vi en trygg produktion med fokus på hållbara lösningar och materialval av hög kvalitet, säger Karl-Johan Styrenius, bygg-och projektchef på HSB Östergötland.

Nära de centrala delarna av Vadstena ska NCC bygga 44 lägenheter som bildar HSB brf Sjöängen. Bostäderna fördelas i tre hus med fyra våningar och en femte indragen takvåning. Alla lägenheter får balkong, uteplats eller terrass och de flesta med sjöutsikt. I uppdraget ingår även utemiljöer för de boende, en övernattningslägenhet, byggnader för miljö- och cykelrum och parkeringsplatser.

Husen uppförs enligt certifieringen Miljöbyggnad Silver som till exempel innebär höga miljökrav på låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval. För att minska klimatpåverkan kommer husets stomme att bestå av klimatförbättrad betong. Detta innebär att koldioxidutsläppet från betongen reduceras med 10 procent.

– Tillsammans med HSB har vi arbetat fram ett attraktivt och kostnadseffektivt projekt, till exempel genom att göra kloka materialval och optimera finplaneringen. För HSB bygger vi även bostäder i bland annat Linköping och Oxelösund och ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet och skapa fler trivsamma hem, säger Viktor Johansson, affärschef NCC Building Sweden.

Byggstart planeras ske under hösten. Inflyttning beräknas starta hösten 2024.

Affären uppgår till cirka 100 MSEK och orderregistrerades i andra kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Viktor Johansson, affärschef NCC Building Sweden, 070-088 78 68
Linda Sällström, kommunikationspartner NCC, linda.sallstrom@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.