NCC renoverar gymnasieskolor i Helsingborg

NCC ska i strategisk partnering med Helsingborgs stad utföra omfattande ombyggnadsarbete på de två gymnasieskolorna Olympiaskolan och Tycho Braheskolan i Helsingborg. Först ut är Olympiaskolan där parterna tillsammans planerat och projekterat arbetet samt enats om ett riktpris. Ordervärdet för Olympiaskolan uppgår till drygt 60 MSEK.


Olympiaskolan i Helsingborg. Foto: NCC

– Vi har tidigare genomfört flera skolprojekt tillsammans med NCC, bland annat ett liknande renoveringsarbete på Filbornaskolan, och ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet när det nu är dags att även bygga om Olympiaskolan och Tycho Braheskolan, säger Peter Wetterlöv, projektchef Fastighetsförvaltningen, Helsingborgs stad.

Olympiaskolan är byggd 1929 och Tycho Braheskolan 1947 och tillsammans har de båda skolorna cirka 1 000 elever. NCC:s uppdrag innebär ombyggnad av skolornas värme- och ventilationssystem så att det uppfyller moderna krav, ytskiktsrenovering, nya innertak samt ny el och belysning i samband med detta.

Ombyggnaden av Olympiaskolan har planerats och projekterats av parterna gemensamt och man har enats om ett riktpris. Nu fortsätter arbetet på samma sätt med Tycho Braheskolan. Byggarbetet på Olympiaskolan påbörjas omgående och väntas vara klart under hösten 2023. Lokalerna kommer vara tomma där arbete pågår.

– NCC är en av Sveriges största skolbyggare, vilket märks inte minst i Helsingborg. Vi har också stor erfarenhet av renovering. Det är därför glädjande att vi åter fått förtroendet från Helsingborg stad och ser nu fram emot att tillsammans modernisera ytterligare två gymnasieskolor och förbättra innemiljön för elever och personal på skolorna, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sweden.

Ordervärdet för Olympiaskolan uppgår till drygt 60 MSEK och orderregistreras i fjärde kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sweden, 070-261 85 05, david.fritzson-bratt@ncc.se

Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner syd NCC, 076-521 53 43,ann-katrin.johansson@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.