NCC säljer ytterligare ett Company House till PensionDanmark

NCC säljer kontorshuset Omega Company House i området Skejby, Århus till PensionDanmark för cirka 260 MSEK. I och med avtalet får PensionDanmark ytterligare ett kontorshus i Skejby i sin portfölj och äger därmed tre kontorshus och ett hotell i ett av Århus mest attraktiva områden.Foto: Anette Roien

Avtalet ger PensionDanmark totalt cirka 9 000 nybyggda kvadratmeter i form av en modern, hållbar och flexibel kontorsfastighet i Skejby norr om Århus, Danmark. Drygt 60 procent av fastigheten har redan hyrts ut till Energi Danmark och ytterligare en hyresgäst förväntas vara på plats inom kort.

– Vi är mycket glada att kunna lägga ytterligare ett Company House i Århus till vår portfölj, inte minst för de synergier vi uppnår genom att kunna erbjuda våra hyresgäster flera attraktiva möjligheter i området. Det är en hållbar fastighet med bra läge i ett attraktivt område med god infrastruktur. Vi har en stabil hyresgäst på plats och ytterligare en är på väg, och vi förväntar oss att investeringen ger god avkastning till medlemmarna under många år framöver, säger Marius Møller, chef för PensionDanmark.

‒ Omega Company House ligger i ett mycket attraktivt område i Århus där NCC utvecklat och byggt i området under många år, och där PensionDanmark köpt flera av våra fastigheter. Vi är mycket är glada att både hyresgäster och köpare har valt att investera i det här området, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Projektet förväntas hållbarhetscertifieras enligt DGNB Gold. Detta innebär att fastigheten uppfyller höga krav på miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet och kommer ha låg energiförbrukning och ett bra inomhusklimat. 

Uthyrningsgraden uppgår till drygt 60 procent. Affären genomförs som en bolagsförsäljning och baseras på ett fastighetsvärde om cirka 260 MSEK, vilket ger en positiv resultateffekt i affärsområde NCC Property Development i det tredje kvartalet 2021. Försäljningen genomförs den 1 september 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, Head of Group External Relation NCC, 076-521 61 02

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.