NCC bygger radhus med 38 hyresrätter i Skellefteå

NCC kommer på uppdrag av Heimstaden att bygga radhus med 38 hyresrätter i Skellefteå. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på 50 MSEK.

Illustration: Arkinova

– Skellefteås kommun växer och behovet av fler lägenheter i olika typer av boendeformer gjorde att radhusbygget passade perfekt in i området. Att kunna erbjuda hyresrätter i en småskalig och familjär miljö med huskänsla, känns helt rätt för oss, säger Mikael Petersson, projektledare Heimstaden.

Radhusen kommer byggas på Skiftesgatan i Anderstorp, i utkanten av centrala Skellefteå. De 38 hyreslägenheter kommer att fördelas i fyra huskroppar med två plan vardera. Lägenheterna får 2-3 rum och kök, med en yta på 58 till 66 kvadratmeter. Mellan husen byggs loftgångar och i bottenplan byggs uteplatser.

– Det är jättekul att det sker så många projekt i Skellefteå just nu och att vi får bidra till att skapa fler hyresbostäder i staden. Om en månad sätter vi spaden i marken för de markförberedande arbetena medan byggnationen startar efter sommaren, säger Peder Dahlberg, projektchef NCC Building Sweden.

Byggstart sker i augusti 2020 och bostäderna beräknas stå klara i december 2021.

Affären uppgår till 50 MSEK och orderregistreras i andra kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peder Dahlberg, projektchef NCC Building Norrland, tel 079-078 74 81
Anni Axelsson, NCC kommunikationspartner Norr, tel 070-205 32 87

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se  

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på drygt 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.