Mark- och exploateringsavtal för Masthuggskajen i Göteborg undertecknat

NCC har tillsammans med konsortiemedlemmarna för utvecklingen av nya Masthuggskajen tecknat ett mark- och exploateringsavtal för att utveckla 37 000 kvadratmeter kommersiella lokaler och kontor i centrala Göteborg.

Masthuggskajen visionsbild KANOZI

Visionsbild Masthuggskajen, Kanozi

– Vi har under nio år arbetat ihop i ett konsortium och drivit detaljplanen för utbyggnaden av den nya stadsdelen. Jag är väldigt stolt över att vi på NCC kunnat bidra med vår breda kompetens för att nå denna milstolpe i satsningen. Jag ser fram emot att komma vidare i detta spännande projekt, säger Johanna Hult Rentsch, Regionchef Väst, NCC Property Development.

Masthuggskajen kommer omfatta totalt 1 300 bostäder och 5 000 – 6 000 arbetsplatser och är den största detaljplanen i Göteborgs innerstad i modern tid. NCC:s del i projektet omfattar tre kontorsprojekt fördelat på 37 000 kvadratmeter varav två planeras att byggstartas under 2019. 

Stadsdelen som är en förlängning av Linnéstaden och Masthugget kommer att bli full av kontraster, gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten.

Masthuggskajen skapas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, Hotell Draken, NCC, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling.

Området är det första i Sverige att certifieras genom Citylab för hållbar stadsutveckling. NCC:s kontorsprojekt ska klassificeras enligt det internationella miljöcertifierings-systemet BREEAM i nivån Excellent. NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer.

Läs mer på masthuggskajen.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johanna Hult-Rentsch, Regionchef Väst, NCC Property Development , 070-999 2405, johanna.hult-rentsch@ncc.se
Tove Stål, presschef NCC Sverige, 076-521 61 02, tove.stal@ncc.se

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 16 300 anställda 2018. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.