NCC ska renovera stort bostadsområde i hjärtat av Roskilde

Hyresbolaget Sjælland har valt NCC som totalentreprenör vid renoveringen av Rønnebærparken och Æblehaven i Roskilde. Värdet på renoveringsuppdraget uppgår till 560 MSEK.

– Vi har lämnat ett genomarbetat anbud på ett spännande uppdrag som vi är mycket glada över att ha vunnit. Vi har stor erfarenhet av allmännyttiga bostadsområden, och jag är säker på att den omfattande renoveringen och de nya taklägenheterna kommer att göra Rønnebærparken/Æblehaven till en attraktiv plats att bo på, säger Niels Engberg, chef för NCC Renovering i Danmark.

Områdena Rønnebærhaven och Æbleparken är byggda på sjuttiotalet. Dessa ska nu renoveras och byggas om så att det blir 207 bostäder av de befintliga 291 lägenheterna. Uppdraget omfattar även nybyggnation av 71 taklägenheter ovanpå de befintliga husen.

Området får en enkel och tidlös arkitektonisk profil där NCC bygger med innovativa modullösningar. Vidare kommer NCC att bygga nya taklägenheter med tillhörande terrasser.

– Vi gläder oss åt samarbetet med NCC på vår hittills största helhetsplan för Æblehaven och Rønnebærparken i Roskilde. Med NCC som entreprenör får vi en samarbetspartner som är beredd att ta ansvar för det projekt de levererar och som vi verkligen kan diskutera de olika lösningarna för bygget med under projektets gång., säger Per Bro, byggchef för hyresbolaget Boligselskabet Sjælland.

NCC genomför först ett antal pilotprojekt för att uppnå en så smidig process som möjligt som tar hänsyn till befintliga hyresgäster.

– Vi ser fram emot att få påbörja renoveringen av bostäderna tillsammans med NCC, så att vi kan erbjuda våra hyresgäster bättre och mer energioptimerade bostäder, säger byggchef Per Bro.

 Under hösten genomförs pilotprojekten, medan själva bygget kommer igång först under år 2020. Renoveringen förväntas vara genomförd i april 2023. Affären orderregistreras i affärsområde NCC Building Nordics i det tredje kvartalet 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anna Trane, Head of Corporate Media Relations, NCC + 46 708 84 74 69

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 16 500 anställda 2018. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.