Konstexperiment lyser upp Dome of Visions

En tredimensionell ljusinstallation av Katarina Löfström skapar uppmärksamhet högst upp i taket på Dome of Visions. Vernissage hålls den 20 januari, därefter pågår utställningen under de mörka dagarna i januari och februari fram till och med 20 februari. 

Vernissage den 20 januari kl. 16.00 – 19.00. Anmälan på domeofvisionse.se

– Med programvarorna Lumarca och Notch skapar jag ett tredimensionellt videoverk genom att projicera ljus på 400 lodräta trådar. Jag använder mig av garntråd, gaffatejp, en projektor och en dator. Materialet är enkelt, men att få verket på plats har tagit många timmar, mycket energi och tålamod, och för det vill jag ge en eloge till alla mina fantastiska assistenter, säger konstnären Katarina Löfström.

Tillsammans med konstskolestudenter från KTH, Beckmans, Konstfack och Gerlesborgsskolan har Katarina Löfström arbetat febrilt med att få verket på plats i den kupolformade Dome of Visions som NCC har byggt i samarbete med KTH.

Katarina Löfström arbetar på gränsen mellan videoanimering, ljus, ljud och skulptur. Den abstrakta, tredimensionella ljusinstallationen ska lysa upp i mörkret och få passerande att titta till. Att bryta ett vant mönster i den annars vanliga vardagslunken. Något att vila ögonen på för den som väntar på bussen, eller bara promenerar förbi. Videoverket ska erbjuda en upplevelse även då Dome of Visions hålls stängd.

Katarina Löfström är en etablerad svensk konstnär som utfört flera offentliga utsmyckningar runt om i Sverige, men även internationellt. Bland annat kan man se hennes installationer med kopparrör i Mood-gallerian i Stockholm. Hon visade nyligen ett videoverk på utställningen ”Insomnia” på Bonniers Konsthall och representeras av galleri Andréhn-Schiptjenko.

Om Dome of Visions

Framtidens hållbara samhälle kräver nytänkande, nya samarbeten och innovationer. Dome of Visions är en visionär och inspirerande mötesplats som bjuder in till samtal kring en hållbar framtid. Här kan djärva idéer bytas, spännande diskussioner föras och nya förslag visas.

Dome of Visions Stockholm drivs i samverkan mellan NCC och KTH med samarbetspartners och är öppen perioden september 2015 – oktober 2017.  

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anna Lind, Head of External Group Projects, NCC
Telefon 070-553 62 31
Charlotte Hagman, presschef Sverige, NCC AB, Telefon 070-376 10 64

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank


Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning exklusive Bonava på 53 Mdr SEK och 16 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.