NCC vinner markanvisning för bostäder i Åhus

NCC har tilldelats en markanvisning i det nya bostadsområdet Täppet i Åhus utanför Kristianstad. Här ska NCC bygga radhus och parhus i bostadsrättsform.

Illustration: Trädstaden, arkitekter Krook & Tjäder Uulas

Kristianstads kommun har tilldelat NCC en direktmarkanvisning avseende cirka 8 000 kvadratmeter bostäder med äganderätt i kvarteret Getramsen i det nya bostadsområdet Täppet i Åhus.

Tillsammans med arkitekterna Krook & Tjäder Uulas har NCC utvecklat ett område kallat Trädstaden, innehållande elva radhuslängor med två till fem bostadsrätter i varje, totalt 40 stycken. Hållbarhetsinriktningen är tydlig med trä i fasad och konstruktion samt att befintliga träd på platsen sparas i så hög grad som möjligt. Arkitekturen knyter an till traditionell bebyggelse samtidigt som det har ett modernt uttryck.

– Vi vill skapa ett område inbäddat i tallskogen med kvaliteter både från den mysiga småstadsgatan och skogens lugn, där husen ligger nära varandra och bjuder in till ett socialt liv på gårdsgator och innergårdar. Samtidigt med närhet till Åhus medeltida stadskärna, vidsträckta sandstränder och fina promenad- och rekreationsområden alldeles utanför huset, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sweden.

Bostäderna kommer nu att utvecklas vidare tillsammans med en extern samarbetspartner. NCC planerar att starta byggarbetena i början av 2021 och en beräknad första inflyttning kan ske tidigast sommaren 2022.

NCC har tidigare utvecklat populära radhus i bland annat Hammars Park i Kristianstad och på Gustavslund i Helsingborg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sydväst, 070–6581209
Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner Syd NCC, 076–5215343

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.