Avspark för 266 hyresrätter i Norrköping

Idag sattes bollen i rullning för ett av Norrköpings största bostadsprojekt någonsin. NCC bygger tillsammans med Magnolia Bostad AB 266 hyresrätter på den tidigare träningsplanen vid Nya Parken.

– Hyresrätterna är ett välkommet tillskott i Norrköping. Vårt mål är att bygga prisvärda lägenheter med hög kvalitet och attraktiv design, kombinerat med låg energiförbrukning. Det gynnar både hyresgästerna och miljön, säger Fredrik Leeo, avdelningschef på NCC.   

De första lägenheterna planeras att vara klara för inflyttning under våren 2016. Det blir en blandning av både punkthus och lägre flerfamiljshus där flertalet lägenheter är tvåor och treor. 

– Nya Parken har ett mycket bra läge nära både centrum och universitetet. De mindre lägenheterna tror vi kommer att locka till sig unga människor. Norrköping är en intressant stad och vi hoppas på att kunna genomföra flera projekt både i Nya Parken och i andra delar av Norrköping, säger Rickard Langerfors, vice vd på Magnolia Bostad AB.

Området är indelat i två kvarter, ett i norr och ett i söder. Varje kvarter består av två NCC Folkboende om åtta våningar som är placerade närmast Nya Parken och två Design Quattro i fyra våningar utmed Albrektsvägen, samt två hus med sex respektive sju våningar. Under husen utmed Albrektsvägen kommer även ett garage med 180 platser att byggas.   

NCC har påbörjat bygget och samtliga hus beräknas stå klara våren 2017.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Leeo, avdelningschef, NCC Construction Östergötland
Telefon 011-21 06 16
Lena Fridholm, kommunikationsansvarig Öst, NCC Construction, Sweden
Telefon 070-360 37 16

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.