NCC säljer projekt med 60 hyreslägenheter i Kungälv

NCC säljer ett projekt om fyra hyreshus med totalt 60 lägenheter i området Nordtag i Kungälvs kommun till Collianderska Stiftelsen. Byggstart är planerad senare under 2020. Fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde på 136 MSEK.

Illustration: Radar Arkitektur

2017 vann NCC en markanvisning i det nya området Nordtag i Ytterby, Kungälvs kommun, och tilldelades då fyra markpaket med totalt cirka 120 bostäder i varierad upplåtelseform och storlek. Detta projekt är det första som nu säljs till Collianderska Stiftelsen (Stiftelsen Rådman Ernst Collianders Släktfond).

–Att realisera och äga det här projektet är en långsiktig och naturlig del av Stiftelsens utveckling framåt. Projektet passar oss ypperligt. Vi har haft god kontakt och fint samarbete med NCC under de inledande diskussionerna och förhandlingarna och ser fram emot att fullfölja det här tillsammans, säger Magnus Larsson, ordförande Collianderska Stiftelsen.

Den Collianderska Stiftelsen har funnits sedan 1933, då Rådman Ernst Colliander överförde en stor del av sina tillgångar till Stiftelsen just i syfte att investera i fastigheter med långvarigt och bestående värde.

De 60 hyresrätterna kommer fördelas i fyra bostadshus med fyra våningar vardera. Lägenheterna har 1-3 rum och kök, i storlekar från cirka 35 till 80 kvadratmeter.

Området kommer organiseras i tydliga kvarter med gemensamma och skyddade gårdar. Infartsgatan får en mer stadsmässig men intim karaktär med sin inramning av byggnader som kantar gatan med entréer nära tomtgränsen. Det nya, naturnära området Nordtag kommer när det är färdigutbyggt att innehålla cirka 400 nya bostäder, en förskola och en skola F-6.

–Det är glädjande att få förtroende från Collianderska, en för oss ny kund. Tillsammans ska vi bygga bostäder med hög boendekvalitet i ett modernt naturnära område som tillvaratar platsens unika kvaliteter, säger Per-Åke Edling, affärschef NCC Building Sweden.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning där fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde om 136 MSEK, och orderregistreras i andra kvartalet 2020 i NCC Building Sweden.

Projekteringsarbetet har inletts och byggnationen väntas starta i slutet av 2020. Under våren 2022 beräknas de första hyresgästerna kunna flytta in.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johanna Hedenskog, fastighetsutvecklare NCC, 076-521 66 69
Tove Stål, presschef NCC Sverige, 076-521 61 02

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.