NCC åker på digital samtalsturné - Hur kan vi bygga oss ur den ekonomiska krisen?

Med start den 2 september samlar NCC ledande beslutsfattare i en digital samtalsturné för att diskutera byggbranschens bidrag till återstarten av ekonomin. Under det första samtalet deltar bland andra Per Bolund, bostads- och finansmarknadsminister och Jan-Olof Jacke, vd Svenskt Näringsliv.

Bild: Studio-E

Effekterna av Corona-epidemin har slagit hårt mot samhällsekonomin. Världen och Sverige har drabbats av en extrem ekonomisk chock som lett till ett historisk högt BNP-ras. En rad aktörer har pekat ut offentliga och privata investeringar som det mest effektiva för att få fart på hjulen igen.

Det handlar till exempel om tunga och välavvägda investeringar samtidigt som Sverige och våra kommuner under de kommande åren står inför ett stort behov av investeringar i ny infrastruktur, renoveringar av miljonprogrammen, skolor, äldreboenden och renoveringar av uttjänta vatten- och avloppssystem.

– För att klara krisen behöver vi kraftsamla och snabbt komma igång med samhällsprojekt som skapar sysselsättning, stimulerar ekonomin och som samtidigt bygger Sverige starkare och ger kommande generationer bättre förutsättningar, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef NCC.

Mellan den 2-8 september genomför därför NCC en digital samtalsturné med fem samtal, ett nationellt samt ett vardera i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Syftet är att träffa nationella, lokala och regionala beslutsfattare för att diskutera vad som krävs för att få Sverige på rätt köl igen. Samtalen livesänds via NCC:s sociala mediekanaler.

– I den kickstart som Sverige behöver när den akuta krisen är över har byggbranschen, som står för 11 procent av Sveriges BNP,  en central roll. Som ett av Sveriges största bygg- och fastighetsutvecklingsföretag vill NCC bidra med vår kunskap och expertis i vad som krävs för att bygga ett mer motståndskraftigt Sverige, säger Tomas Carlsson.

Välkomna till ett samtal om hur vi kan bygga oss ur den ekonomiska krisen!

Medverkande vid det nationella samtalet 2 september klockan 08.00-08.45

  • Per Bolund, bostads- och finansmarknadsminister
  • Lena Erixon, generaldirektör Trafikverket
  • Jan-Olof Jacke, vd Svenskt Näringsliv
  • Klas Eklund, ordförande Omstartskommissionen
  • Tomas Carlsson, vd och koncernchef NCC

Om NCC:s digitala samtalsturné 2-8 september
Läs mer om NCC:s digitala turné här; datum, klockslag, länkar till sändningar, deltagarlistor etc här!

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, presschef NCC, 076-521 61 02, tove.stal@ncc.se
NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.