Pressmeddelanden

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC kommenterar regeringens budgetproposition för 2022

Regeringens budgetproposition för 2022 innehåller flera förslag med ambitionen att minska Sveriges sårbarhet, öka takten i byggandet och lösa Sveriges största samhällsutmaningar.

NCC utvecklar nytt fastighetsprojekt i Järva Krog

NCC startar nu fastighetsutvecklingsprojektet Nova som omfattar cirka 13 000 kvadratmeter kontor, service och handel i Järva Krog, Stockholm. Därmed inleds nästa steg i utvecklingen av kvartersstaden, där NCC sedan tidigare har färdigställt det första kvarteret av tre i området.

NCC gör väg 25 i Småland säkrare

NCC har fått i uppdrag att förbättra säkerheten på väg 25, sträckan Sjöatorp-Alvesta Väst mellan Ljungby och Växjö. Sträckan ska breddas och bli mötesfri. Arbetet ska vara klart omkring mitten av 2023. Ordervärdet är cirka 250 MSEK.   

NCC och Örebro kommun överens i asfaltsavtal

 NCC och Örebro kommun har förlikats kring ett asfaltsuppdrag som funnits mellan parterna. Därmed är ärendet avslutat. 

NCC förbättrar Östra Promenaden i Norrköping

NCC har fått i uppdrag att förbättra Östra Promenaden i Norrköping. Träden ska bytas ut, körfälten förändras och ledningar i marken ska dras om. Ordervärdet är cirka 130 MSEK.   

NCC och Ludvika kommun i uppgörelse kring projekt i Grängesberg

NCC och Ludvika kommun når förlikning kring ett ledningsprojekt i Grängesberg. Förlikningen innebär en marginellt negativ påverkan på affärsområde Infrastructures resultat i det tredje kvartalet 2021.

NCC bygger Valle Vision i Oslo

NCC har tecknat avtal med Union Eiendomskapital, genom fonden UREF II Holding, om att bygga Valle Vision i Oslo. Kontorshuset omfattar 22 300 kvadratmeter och är den tredje etappen av Valle-området i Oslo. Ordervärdet uppgår till cirka 500 MSEK.

Säkert beteende i fokus när NCC arrangerar årliga Awareness Day

De senaste fyra åren har de allvarligare olyckorna minskat med mer än 30 procent på NCC, vilket stärker en fortsatt utveckling av det systematiska säkerhetsarbetet. Idag diskuteras vikten av ett säkert beteende i det dagliga arbetet under koncernens årliga Awareness Day.

NCC bygger 47 bostadsrätter i Linköping för HSB

NCC ska på uppdrag av HSB bygga 47 nya bostadsrätter i Berga Park, i södra Linköping. Affären är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 70 MSEK.

Förändringar i NCC:s valberedning

Sussi Kvart som representerar Handelsbanken Fonder blir ny ledamot i NCC:s valberedning. Peter Guve som representerar AMF/AMF Fonder lämnar valberedningen med anledning av förändrade ägarförhållanden.

NCC bygger en ny kontorsbyggnad för PensionDanmark på Marmormolen i Köpenhamn

PensionDanmark och NCC har tecknat kontrakt för att bygga en 13 000 kvadratmeter stor kontorsbyggnad för cirka 400 MSEK. Minimumkravet är att byggnaden skall erhålla hållbarhetscertifieringen DGNB Gold.

Delårsrapport för andra kvartalet samt första halvåret 2021

God orderingång och fortsatt resultatförbättring

NCC bygger ytterligare 126 lägenheter i Älvsjöstaden

NCC ska på uppdrag av Familjebostäder bygga 126 hyresrättslägenheter i Älvsjöstaden, söder om Stockholm. Detta är parternas tredje gemensamma projekt i området. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 235 MSEK.

NCC bygger ytterligare 155 lägenheter i Danderyd

NCC ska i samverkan med Aros Bostad bygga cirka 155 lägenheter i andra etappen av det nya bostadskvarteret Invernesshöjden i östra Mörbylund, Danderyd. Projektet har ett ordervärde på cirka 320 MSEK.

NCC bygger nytt gästboende i Astrid Lindgrens värld

NCC har fått i uppdrag att bygga ett nytt gästboende i temaparken Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. I uppdraget ingår också att bygga parkering och uppställningsplatser för husvagnar. Ordervärdet är cirka 120 MSEK.