Pressmeddelanden

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Omvandling av aktier i NCC AB

Enligt NCC:s bolagsordning har ägare till aktie av serie A rätt att begära att sådan aktie omvandlas till aktie av serie B. Genom omvandling minskar det totala antalet röster i bolaget. I samband med en omvandling har bolaget en skyldighet enligt lag (1991:980) om handel med finansiella instrument att på detta sätt offentliggöra uppgifter om förändringen.

NCC och Mariastaden Projekt bygger radhus i Laholms kommun

Idag togs första spadtaget för 27 ytsmarta radhus i nya området Allarp i kustnära Skummeslövsstrand i Laholms kommun. Radhusen, som NCC bygger på uppdrag av Mariastaden Projekt AB, är likadana som NCC nyligen byggt i bland annat Helsingborg och Halmstad. Liksom tidigare är samtliga bostadsrätter sålda innan byggstart. Ordervärdet uppgår till cirka 44 MSEK.  

Bokslutskommuniké 1 januari - 31 december 2016

NCC:s resultat i det fjärde kvartalet var i nivå med föregående år och orderingången var fortsatt god.

NCC bygger ny bandyhall i Söderhamn

Snart får Söderhamnsborna möjlighet till fler planerade träningstider när NCC bygger ny bandyhall åt Söderhamns kommun. Ordern är värd 55 MSEK.

NCC tecknar avtal om bygget av nya Lögarängsbadet i Västerås

NCC har tillsammans med Västerås kommun planerat och projekterat det nya Lögarängsbadet i Västerås och har nu tecknat avtal om att också genomföra byggentreprenaden för badanläggningen. Det totala ordervärdet uppgår till 340 MSEK.

NCC och Mariastaden Projekt fortsätter samarbetet och bygger radhus på två orter i Halmstads kommun

NCC bygger tillsammans med Mariastaden Projekt AB 30 ytsmarta radhus i Åled och Onsjö (Frösakull) i Halmstads kommun. Ordern fördelas på tio radhus i Åled som blir hyresrätter och 20 i Onsjö som blir bostadsrätter. Ordervärdet uppgår till totalt 50 MSEK.

NCC säljer kontorsprojektet Aitio Business Park i Helsingfors till OP-gruppen

NCC säljer kontorsprojektet Aitio Business Park i Helsingfors för 430 MSEK till en kapitalfond inom OP-gruppen. 

Konstexperiment lyser upp Dome of Visions

En tredimensionell ljusinstallation av Katarina Löfström skapar uppmärksamhet högst upp i taket på Dome of Visions. Vernissage hålls den 20 januari, därefter pågår utställningen under de mörka dagarna i januari och februari fram till och med 20 februari. 

NCC bygger 101 lägenheter i Hyllie i Malmö

NCC uppför på uppdrag av Bonava ett Svanenmärkt flerfamiljshus på Hyllie allé i Malmö. Ordervärdet uppgår till 111 MSEK. 

NCC bygger Helsingborgs nya landmärke

NCC har tecknat ett samverkansavtal med NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) om nybyggnad av ett vattentorn i Helsingborgs stad. I ett första skede ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera systemhandlingar i syfte att komma överens om en riktkostnad för bygguppdraget.  

Guld till Luleå Energis huvudkontor

Luleå Energis huvudkontor på Porsön i Luleå har uppnått certifieringen Miljöbyggnad Guld och blir därigenom den första kontorsbyggnaden i norra Sverige som uppnått denna nivå. Byggnaden som färdigställdes i slutet av 2013, har projekterats och byggts av NCC.