Illustration: WTR

Tre nya kontorshyresgäster till NCC:s projekt på Masthuggskajen i Göteborg

NCC har tecknat hyresavtal med tre nya hyresgäster om totalt cirka 1200 kvadratmeter kontorsyta i Brick Studios och Våghuset, beläget på Masthuggskajen i Göteborg.

På Masthuggskajen håller Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel på att växa fram, bara ett stenkast från både Järntorget och Långgatorna. Våghuset och Brick Studios är två starka personligheter som ligger mitt i händelsernas centrum, med en arkitektur som går utanför ramarna när det gäller kontor.

För de Göteborgsbaserade företagen Advokatfirman Allié AB, Utilifeed AB och Contica AB var det attraktiva läget i staden och det moderna kontoret avgörande vid företagens val av framtida arbetsplats.

Advokatfirman Allié AB, som är specialiserade på fastighetsrelaterad juridik, flyttar sitt kontor till Brick Studios i februari 2023. Lokalen är om 284 kvadratmeter och ligger på våning 14 av 15.

Utilifeed AB, ett SaaS-bolag inom energisektorn, flyttar sitt kontor till Brick Studios i december 2022. Lokalen är om 348 kvadratmeter och är belägen på våning 10 av 15.

Contica AB, specialister inom systemintegration, flyttar sitt kontor till Våghuset i januari 2023. Lokalen är om 565 kvadratmeter och ligger på våning 10 av 13.

– Vi ser fram emot att våra nya hyresgäster flyttar in och bidrar med ytterligare liv och rörelse i en dynamisk och framtidsinriktad stadsdel. Deras val bekräftar åter Masthuggskajens attraktivitet där Brick Studios och Våghuset erbjuder något utöver det vanliga, säger Johanna Hult Rentsch, chef, NCC Property Development.

Masthuggskajen har en mycket hög hållbarhetsprofil. 2018 var Masthuggskajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt som tilldelades en Citylab-certifiering. Dessutom vann projektet priset Årets Citylab-projekt 2020 för sitt hållbara stadsutvecklingsarbete.

Brick Studios och Våghuset byggs just nu invid Järntorget. Husen har ritats av White Arkitekter och kommer att ta emot sina första hyresgäster under 2022.