Stor enighet när NCC samlade ledande beslutsfattare om hur Sverige ska bygga sig ur krisen

Under en vecka, i fem olika samtal runt om i landet, har NCC samlat ledande beslutsfattare och opinionsbildare i panelsamtal för att diskutera hur byggbranschen kan vara ett lokomotiv för den samhällsekonomiska omstart som måste ske. I samtalen, som livesänts inför en stor, intresserad publik, finns många punkter där det i samtliga paneler rådde samsyn.

– Vi måste göra proaktiva investeringar som tar tillbaka initiativet och vi måste våga bryta mot gamla invanda sanningar. Så löd Tomas Carlssons, vd och koncernchef för NCC, sammanfattning av det inledande panelsamtalet.
– Vi har föreslagit konkreta, hållbara investeringar i infrastruktur: renovering och vattenförsörjning, fortsatte han.

Byggbranschen i Sverige står för 11 procent av BNP och sysselsätter 350 000 människor, som vardera i sin tur skapar arbetstillfällen för ytterligare fyra personer i form av underleverantörer, restauranger med mera. Det var utgångspunkten för de fem panelsamtal som under en vecka samlade några av landets mest inflytelserika beslutsfattare och opinionsbildare för panelsamtal.

Turnén inleddes med att NCC:s vd och koncernchef Tomas Carlsson bjöd in bostadsminister Per Bolund, Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon, Omstartskommissionens ordförande Klas Eklund och Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke till ett samtal med nationellt perspektiv.

Bild 1
Bild 2 Gbg
Bild 3
Bild 4
Bild 5
Bild 6