Sjukhusrenovering under pågående drift kräver säkerhetstänk och god dialog

NCC är mitt i moderniseringen av Helsingborgs sjukhusområdes medieförsörjning. Den stora utmaningen är det faktum att man arbetar på ett sjukhus där verksamheten inte alls får påverkas eller stanna av.

– Vi tar inga som helst risker, det här är ett sjukhus som hela tiden ska vara i drift. Säkerhetstänkandet kommer hela tiden först eftersom det är livsviktigt att exempelvis ström- eller vattenförsörjningen inte påverkas det minsta. Samverkan är A och O och med kunden fungerar det mycket bra, vi har en bra dialog och det känns verkligen som att vi är ett team som jobbar tillsammans, säger Mikael Thulin produktionschef för norra Skåne inom NCC Infrastructure.

Renoveringsarbetet på Helsingborgs lasarett är mångfasetterat och variationsrikt. Från början gällde beställningen i huvudsak att arrangera utrymme och system för vad som kallas media, alltså el, avlopp, medicinsk gas med mera. Men snart kom det att också bland annat inbegripa nytt sop- och tvättsystem.

 Vi bygger bland annat upp nya kulvertar som på sina ställen ligger 50 meter in under befintlig byggnad. Vi gör ingen sprängning, men vi har stora maskiner som ska in och det kräver dialog och noggrann planering med verksamheten på sjukhuset, säger Mikael Thulin.

Relation till kunden, region Skåne, är bra, säger Thulin och fortsätter:

 Kunden säger till oss att de är nöjda och omfattningen av projektet växer hela tiden, kunden väljer att lägga kringliggande projekt i vårt avtal - det tolkar vi som ett nöjdhetstecken, säger Mikael Thulin.

I mars 2021 ska arbetet vara klart.

Läs pressreleasen som gick ut i juli 2017

För mer information, vänligen kontakta;
Mikael Thulin, produktionschef NCC Infrastructure, 070-579 60 84