NCC:s utbildning ger nya platschefer

I fredags var det examensdag för NCC:s platschefsprogram! Elva medarbetare tog chansen att vidareutbildas till platschef, en roll som kräver ett gott ledarskap, entusiasm och kreativ problemlösning.

– Det här är en chans att få ta ansvar och utvecklas som ledare. Som platschef kommer jag att få bygga upp ett team av kollegor och coacha dem till att jobba tillsammans för ett gemensamt mål. Och jag får axla utmaningen i att ständigt finjustera verksamheten och lösa de problem som kan dyka upp längs vägen, säger Nina Stadling som just nu jobbar som kvalitetssäkringsledare på NCC Infrastructure i Norge.

NCC behöver fler medarbetare som kan leda arbetet ute på byggprojektens platskontor. Under sex år har därför den interna utbildningen Platschefsprogrammet varit igång på företaget.

Vidareutbildningen vänder sig till medarbetare som idag jobbar som arbetsledare eller motsvarande. Utbildningen pågår under ett år med utbildningsdagar och hemuppgifter parallellt med medarbetarens vanliga jobb.

Till den senaste omgången av Platschefsprogrammet bjöds uteslutande kvinnor in. Syftet är delvis att jobba för ett mer jämställt NCC. Men det är även ett led i att göra företaget allt mer attraktivt för kvinnor, för att rekryteringen av kompetenta nya medarbetare ska kunna ske från hela Sveriges befolkning, inte bara den manliga halvan.