NCC:s Lars Rapp utsedd till Årets Bergsprängare

NCC:s Lars Rapp har utsetts till Årets Bergsprängare. Lars började i branschen redan som 16-åring och har med sina 25 verksamma år en gedigen yrkeskunskap.

– Att få det här priset är en stor händelse för mig. Jag är mycket glad och vill tacka mina kollegor och arbetskamrater. Utan dem går det inte att göra säkra och bra jobb, säger Lars Rapp, Supervisor, NCC Industry.

Lars Rapp har arbetat med såväl små som stora projekt och hanterat allt ifrån tätsömmar, rörgravar, husgrunder, vägbyggen, industritomter till bergtäkter.

Utses av representanter för branschen

– Lars har ett väldigt gott anseende i branschen. Utöver ett stort fokus på säkerhet har Lars ett stort intresse för teknik och arbetar aktivt för att dra nytta och fördelar av ny teknik som till exempel elektroniska sprängkapslar. Och inte minst vill han gärna dela sina kunskaper med kollegorna, säger Jan Johansson, Area Manager, NCC Industry.

Årets Bergsprängare är ett pris som delas ut av Orica och instiftades 1988. Vinnaren utses av en jury med representanter från branschen och utmärkelsen går till en person som har gott anseende i bergsprängarkretsar. Lars har valt att stötta Barncancerfonden som en del i vinsten.

Ingemar Hasslinger på Orica delade ut priset och är även fotograf.