NCC omstrukturerar i Kiruna

Svag orderingång och få startade projekt på byggsidan i Kiruna gör att NCC omstrukturerar och varslar 16 personer. NCC fortsätter att finnas kvar på orten med ett 50-tal medarbetare inom anläggning, asfalt och industriverksamhet.

– Stadsomvandlingen har inte kommit igång såsom vi hade hoppats vilket medfört låg orderingång och låg aktivitet i marknaden. Det har medfört en dålig lönsamhet för vår byggverksamhet och i sin tur medfört att vi behöver agera även om det är ett riktigt jobbigt beslut att ta, säger Per-Arne Falk, avdelningschef för NCC Building i Norrland.

NCC:s neddragning i Kiruna innebär att 16 personer har blivit varslade. Men NCC finns kvar på orten med sammanlagt 51 medarbetare. Inom anläggning; berg- och betong, sysselsätter NCC 26 personer, markarbeten över malmfälten sysselsätter 15 personer och asfaltsverksamheten sysselsätter 10 personer i Kiruna. 
 
– Vårt fokus är nu att ta hand om vår personal och arbetar för att se om vi hittar andra lösningar för dem, eftersom resursbehov finns i andra delar av verksamheten, säger Per-Arne Falk.
 
Trots neddragningen inom byggverksamheten vill NCC ha en aktiv roll i stadsomvandlingen av Kiruna framöver.