Gestaltningsförslag av ny räddningsstation i Tanumshede

NCC och Tanums kommun samverkar kring ny räddningsstation i Tanumshede

NCC har inlett ett partneringsamarbete med Tanums kommun om nybyggnation av en räddningsstation i Tanumshede.

Den nya räddningsstationen, med placering i centralorten Tanumshede, kommer att innefatta nya lokaler till Räddningstjänsten och NU-sjukvårdens Ambulansverksamhet i Tanum. Räddningsstationen kommer att omfatta cirka 2250 kvadratmeter och ambulansstationen ca 450 kvadratmeter.

Blåljusstationerna ersätter den gamla stationen där båda verksamheterna befinner sig i dagsläget och byggs för att kunna fungera under många år framöver. Räddningsstationen byggs enligt modellen ”Friska brandmän” som handlar om att hantera och rengöra använd skyddsutrustning separat enligt särskilda rutiner. Syftet är att minska mängden skadliga ämnen i brandmännens vardag och även omklädningsrum och förvaringsskåp har extra mycket ventilation.

- En ny räddningsstation är efterlängtad och nu kommer vi kunna erbjuda en station utformad enligt rutinerna för ”Friska brandmän” med en säker arbetsmiljö. Det känns verkligen bra, säger insatsledare Gunnar Ohlén, räddningschef i Tanums kommun på Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän.

Uppdraget genomförs i samverkan, där NCC i ett första skede tillsammans med Tanums kommun ska planera, budgetera och projektera program- och systemhandlingar för att ta fram en målkostnad för uppdraget. Detta arbete påbörjas omgående.

- NCC har stor erfarenhet av liknande projekt och vår förhoppning är att vi ska kunna teckna ett fas 2 avtal och gå in i produktionsskedet senare i år. Vi ser fram emot att tillsammans med Tanums kommun skapa ändamålsenliga lokaler, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.

Illustrationer: Tanums kommun.

  • Gestaltningsförslag av ny ambulansstation i Tanumshede

  • Gestaltningsförslag av ny räddningsstation i Tanumshede