Illustration: Walk The Room

NCC tecknar hyresavtal med Mindpark i Brick Studios på Masthuggskajen

NCC har tecknat hyresavtal med coworking-aktören Mindpark som flyttar in i Brick Studios, en nybyggd kontorsfastighet beläget på Masthuggskajen.

NCC har tecknat hyresavtal med Mindpark avseende en lokal på Masthuggskajen som omfattar del av gatuplanet och sträcker sig upp över ytterligare två våningsplan. Den totala lokalytan för etableringen är 2 350 kvm. Mindpark tillträder sin nya anläggning i början av 2023.

-Med Järntorget som ett kollektivt nav och den smältdegeln av kultur, restauranger och puls som finns i området var Brick Studios en självklar plats för oss när vi nu etablerar ett Mindpark i Göteborg. På bottenplan skapar vi ha en öppen miljö med café/bar och mötesrum, på resterande våningsplan kommer vi ha ytor för coworking med kontor i olika storlekar. Vi ser en ökad efterfrågan från större bolag som vill sitta i coworking miljöer och har anpassat lokalerna för att kunna tillgodose detta, säger Sanna Ekström, partner och etableringsansvarig på Mindpark.

-Nu faller ytterligare en bit på plats i Brick Studios. Huset kommer att bli en bubblande och innovativ mötesplats för olika verksamheter och Mindparks etablering blir pusselbiten som gör detta möjligt. Vi ser coworking som en viktig del av det framtida kontorserbjudandet och är därför väldigt nöjda med att samarbeta med en så framåtlutad aktör som Mindpark, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef på NCC Property Development.

Brick Studios har en karaktärsstark arkitektur med handmurad tegelfasad i den nya stadsdelen Masthuggskajen. Huset byggs i anslutning till Järntorget och, är tillsammans med NCC:s andra projekt Våghuset, de första kontorshusen i den nya stadsdelen. Brick Studios kommer att erbjuda sina hyresgäster en dynamisk och kreativ miljö och en stor gemensam takterrass med utblick över Linnéstadens takåsar och Göta älv.

Masthuggskajen kommer att bli ett område som med puls och kulturell dynamik knyter ihop staden. En plats full av kontraster mellan gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten.

Hållbarhetsarbetet är centralt på hela Masthuggskajen för att bland annat möjliggöra för återbruk, delningsekonomi och hållbart resande. I november 2018 blev Masthuggskajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt att tilldelas en Citylab-certifiering och 2020 vann fick projektet priset som Årets Citylab-projekt. Brick Studios kommer certifieras enligt den höga rankningen Breeam Excellent.

Mindpark har tidigare tecknat avtal för en etablering i NCCs projekt MIMO i Mölndal. Denna etablering öppnar under 2024.