NCC hyr ut fyra våningsplan i Våghuset till PwC

NCC har tecknat hyresavtal med PwC om fyra våningsplan i Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg.

Revision- och rådgivningsbolaget PwC flyttar sitt Göteborgskontor till Våghuset i samband med att huset färdigställs under 2022. Kontorslokalen är om fyra våningsplan, plan 7 - 10, och omfattar 3 102 kvadratmeter.

- Vi ser fram emot att välkomna PwC till Våghuset , en av Göteborgs blivande ikonbyggnader. Huset har en nytänkande arkitektur som kommer att synas och göra avtryck i staden under många år framöver, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development.

Masthuggskajen har en mycket hög hållbarhetsprofil. 2018 var Masthuggskajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt som tilldelades en Citylab-certifiering. Dessutom vann projektet priset Årets Citylab-projekt 2020 för sitt hållbara stadsutvecklingsarbete.

- Att PwC värdesätter det hållbarhetsarbete som görs på Masthuggskajen och därmed vill bli en del av Sveriges första Citylab-certifierade stadsdel är en viktig markör, avslutar Johanna Hult Rentsch.

Våghuset byggs just nu tillsammans med Brick Studios av NCC och är de två första kontorsfastigheterna i den nya stadsdelen. Husen har ritats av White Arkitekter och kommer att stå klara för inflyttning i slutet av 2022.