NCC hyr ut 1800 kvadratmeter i Hangar 5, Brommastaden

NCC har tecknat avtal med tre nya hyresgäster om totalt cirka 1800 kvadratmeter kontorsyta i Hangar 5, beläget i Brommastaden, ett av Stockholms största utvecklingsområden.

NCC:s projekt Hangar 5 består av fyra fastigheter med kontor, hotell, handel och samhällsservice i ett unikt läge i Brommastaden, en stadsdel i stark tillväxt och som successivt ska utvecklas till en levande och hållbar blandstad. I samband med de nya hyreskontrakten är hälften av ytorna i Hangar 5 uthyrda.

Micropower Group, tillverkare av strömförsörjningsprodukter, batterier och batteriladdare, har tecknat hyresavtal avseende cirka 1 100 kvadratmeter kontorsyta där kontraktet löper på 10 år.

– Vi befinner oss i en expansiv fas och en stimulerande arbetsmiljö för våra anställda och nya medarbetare är avgörande för vår fortsatta framgång. Med Hangar 5 och Brommastaden får vi ett attraktivt läge och en inspirerande miljö med hög servicenivå där närheten till Bromma flygplats knyter ihop gruppens geografiska spridning, säger Göran Johansson på Micropower Group.

Gilbarco Veeder-Root, som utvecklar utrustning och teknologi för tankning och närbutiker, etablerar sitt huvudkontor i Hangar 5. Hyresavtalet avser cirka 500 kvadratmeter och är tecknat på 5 år.

– I Hangar 5 får vi en mycket flexibel kontorslösning, vilket var avgörande när vi skulle välja lokal. Dessutom är läget viktigt och här får vi tillgång till en myllrande urban stadsmiljö med utmärkta kommunikationer, säger Stuart Graham, Finance Director, Gilbarco Veeder Root AB.

Hangar 5 erbjuder stora horisontella och flexibla plan, förenade av gröna innergårdar och unika kommunikationer med närheten till Bromma Flygplats och direkt access till den nya tvärbanan samt garage- och cykelparkeringar.

– Vi ser fram emot att våra nya hyresgäster flyttar in och bidrar med ytterligare liv och rörelse i en dynamisk och framtidsinriktad stadsdel. Deras val bekräftar åter Brommastadens attraktivitet och att Hangar 5 erbjuder inspirerande, hållbara och flexibla arbetsplatser, säger Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm, NCC Property Development.

Hangar 5 certifieras enligt världens mest utbredda miljöcertifieringssystem BREEAM till minst nivå Excellent. Dessutom har hållbara hyresavtal tecknats vilket inbegriper grön, social och ekonomisk hållbarhet.

Ytterligare ett hyresavtal är tecknat med en marknadsledande svensk aktör. Inflyttning sker under kvartal 4, 2021.

Övriga hyresgäster i Hangar 5 är konferens- och kontorslösningen Quick Office, ICA Maxi Storhandel, Apoteket Hjärtat, SATS och long-stay-hotellet Biz Apartments.
Läs mer om Hangar 5 på hangar5.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm NCC Property Development, 070-830 59 97
Tove Stål, presschef NCC Sverige, 076-521 61 02