NCC fyller gatuplanet i Brick Studios på Masthuggskajen

NCC har tecknat hyresavtal med tre nya aktörer som bidrar till ytterligare spännande mat- och restaurangkoncept i gatuplanet i Brick Studios. Ett bidrag till besökare, arbetande och boende i den nya stadsdelen Masthuggskajen i Göteborg.

Brick Studios är en av NCC:s två kontorsfastigheter som just nu byggs på Masthamnsgatan på Masthuggskajen i centrala Göteborg. Husen kommer vid färdigställandet under 2022 att bidra till att det nya områdets fylls med liv. Under de senaste månaderna har ett intensivt arbete pågått med att finna rätt aktörer till husets gatuplan och nu är hyresavtalen tecknade.

Dirty Dough hyr en lokal om 165 kvadratmeter där de kommer att servera napolitansk pizza av högsta kvalitet. I grannlokalen, som är cirka 90 kvadratmeter, kommer Poh-Keh att servera sina populära och hälsosamma poké bowls. I den tredje lokalen i gatuplan så kommer Cederleüfs & Svenheimers att öppna ett bageri och konditori om cirka 100 kvadratmeter.

Inom konsortiet för stadsutvecklingen av Masthuggskajen finns en arbetsgrupp ”Levande gatuplan” som arbetar för att förverkliga den målbild Masthuggskajen har om att skapa en levande innehållsmix i lokalerna på marknivå. 

- Vi är så glada att vi har tecknat hyresavtal med dessa aktörer och på så sätt möjliggör för ett liv i husen både under dag- och kvällstid. Vi brukar prata om att Masthamnsgatan kommer att bli Nya Långgatan och detta var ett viktigt steg på vägen för att uppnå samma myllrande gatuliv som vi i dag upplever på Långgatorna, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development.

Masthuggskajen har en mycket hög hållbarhetsprofil. 2018 var Masthuggskajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt som tilldelades en Citylab-certifiering. Dessutom vann projektet priset Årets Citylab-projekt 2020 för sitt hållbara stadsutvecklingsarbete.

För mer information, kontakta:
Carl-Johan Petersson, NCC Property Development, 073-682 03 15

Bild på Carl Johan Peterson.
Carl-Johan Petersson

Kundansvarig uthyrning Väst, NCC Property Development