NCC får utmärkelse för återbruk av byggpallar

Pernilla Löfås och Lennart Skog på NCC har tilldelats utmärkelsen Årets initiativtagare inom Retursystem Byggpall för deras engagemang i byggpallsfrågan inom NCC och i branschen. Utmärkelsen syftar till att uppmärksamma utveckling och satsning på återbruk och retursystemet för byggpallar.

En stor mängd av allt material som transporteras till landets byggarbetsplatser levereras på byggpallar. För att förenkla hanteringen av pallarna, minska miljöbelastningen och minska kostnaderna i samtliga led har byggbranschen upprättat Retursystem Byggpall. Genom åren har retursystemet besparat byggbranschen drygt 220 000 containrar med slängda pallar vilket motsvarar över 9 miljoner kg CO2.

Pernilla Lofas och Lennart Skog_liggande format3
Vi behöver fortsätta arbeta för att få ner mängden avfall och finna lösningar för cirkularitet och öka återbruk av byggprodukter och emballage i byggbranschen. Retursystem Byggpall är en del av lösningen samtidigt som retursystemet även minskar kostnaderna för pallhanteringen. Att vår satsning uppmärksammas är jättekul, det är inte varje dag man får utmärkelser och det är extra kul att allt arbete vi lagt ner på det här lyfts fram
säger Pernilla Löfås, hållbarhetsstrateg NCC Building Sverige.