NCC byggstartar 94 bostadsrätter i nya stadsdelen Järva Krog

I går byggstartade bostadsprojektet Link, en del av den nya kvartersstaden Järva Krog i Solna, norr om Stockholm. Aros vd Magnus Andersson, Torsten Svenonius (M), ordförande i byggnadsnämnden i Solna stad, och Annika Grönberg, avdelningschef NCC Building Sverige, planterade ett silverpäronträd som senare kommer alla boende till godo på den gemensamma takterrassen.

– Det finns fortsatt en stark efterfrågan på nya bostäder i Stockholmsområdet, men köpbeteendet för nyproduktion har förändrats jämfört med vad vi varit vana vid under senare år. Bostadsköparna är idag i betydligt mindre utsträckning beredda att teckna sig för bostäder där inflyttningen ligger flera år bort. Intresset för Link Järva Krog har dock glädjande nog varit så pass stort att vi har släppt försäljningen av samtliga lägenheter i projektet, säger Magnus Andersson, VD Aros Bostad.

Projekt Link Järva Krog utvecklas tillsammans med Aros Bostad och omfattar 94 moderna lägenheter i sju respektive nio våningar. Bostädernas storlek blir från välplanerade ettor till generösa femrummare med rymliga kök och samtliga får egna balkonger. På taket byggs en gemensam terrass med sedumtak och utsikt över omgivningarna. Det är också här som det nyplanterade silverpäronträdet, i en kruka av cortenstål, kommer att stå vid färdigställande.

– Vi på NCC har ambitionen att utveckla Järva Krog till en attraktiv plats där människor vill bo, leva och arbeta och det är glädjande att vi nu startar det första bostadsprojektet. Genom samverkan mellan alla parter i tidigt skede drar vi nytta av allas kunskap och erfarenheter och skapar de bästa förutsättningarna att nå ett bra resultat, säger Annika Grönberg, avdelningschef NCC Building Sverige.

De nya bostäderna är det första bostadsprojektet och en del av den nya kvartersstaden Järva Krog där alla delar av NCC medverkar till utvecklingen. Förutom NCC:s nya huvudkontor kommer den framtida moderna stadsdelen att bestå av bostäder, kontor, service och restauranger.

Inflyttning sker i två etapper och beräknas starta i slutet av 2020.