Nya förskolan Homman blir ett välkommet tillskott i Västervik men barnen var saknade vid det coronaanpassade spadtaget. Bakom spadarna från vänster: Marcus Fridlund, ordförande i Barn- och ungdomsnämnden (S), Helena Larson, affärschef NCC Building Sydost, Christine Andersson, verksamhetschef förskolan och Dan Nilsson, kommunstyrelsens ordförande (S). Foto: Viktor Larsson, NCC

NCC bygger Västerviks största förskola

Behovet av förskoleplatser i Västervik är stort och i förra veckan togs ett efterlängtat första spadtag för utbyggnaden av förskolan Homman. Här skapas plats för 185 barn i bra lärmiljöer, som också blir kommunens största förskola när den står klar.

 – Vi ser fram emot att bidra med fler förskoleplatser i Västervik och tycker att det ska bli jätteroligt att bygga i en så fin miljö nära naturen, säger Helena Larson, affärschef NCC Building Sydost.

Västerviks kommun har under en tid tagit fram ett nytt pedagogiskt program för sin förskoleverksamhet och Homman är den första förskolan som byggs utifrån detta program. Den nya förskolebyggnaden blir cirka 2 500 kvadratmeter. Med fyra avdelningar ges plats för 140 barn och huset ska dockas till en befintlig förskola med plats för 45 barn.

Redan innan fanns ett behov av fler förskoleplatser i området men efter att en tidigare förskola i området fick stänga på grund av fukt- och mögelskador är den nya skolan extra efterlängtad.

I mars 2022 ska Homman, vars namn kommer från ett fiskeredskap, stå redo att ta emot förskolebarnen.

skiss_homman_1200