NCC bygger fler populära radhus – nu i Åhus

På uppdrag av Mariastaden Projekt AB ska NCC bygga 17 bostadsrätter i ett parhus och tre radhus i Åhus, strax utanför Kristianstad. Husen är likartade som de populära, ytsmarta bostäder NCC tidigare byggt åt samma kund på flera platser i Skåne och Halland.

Illustration: Brf Tallskogen, Åhus, Mariastaden Projekt

– Tillsammans med NCC har vi hittills byggt 169 bostäder av denna typ. Precis som i de tidigare projekten är nästan alla bostadsrätterna i Brf Tallbyn i Åhus sålda innan byggstart. Det visar att vi genom att kombinera en standardiserad byggprocess och stark kostnadskontroll med miljöklokhet, god kvalitet och arkitektonisk höjd har skapat ett uppskattat koncept, säger Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt AB.

De 17 bostadsrätterna i Åhus består av vardera 112,5 kvadratmeter, fördelat på två våningar. De har en genomtänkt planlösning där varje kvadratmeter har en funktion och finns på rätt plats. Stora fönsterpartier, generösa sociala ytor och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum är karaktäristiskt för husen. På ovanvåningen finns tre sovrum, badrum och allrum. Byggstart är i januari 2019 och inflyttning beräknas bli vid årsskiftet 2019/2020.

De första radhusen NCC byggde på uppdrag av Mariastaden Projekt AB var i just Mariastaden i Helsingborg 2015. De var så populära att samma hustyp kort därefter byggdes på Vasatorp i Helsingborg och Kärleken i Halmstad. Sedan har det även byggts liknande radhus i Skummeslövstrand i Laholm, Onsjö och Åled i Halmstad samt Tröingeby i Falkenberg. Alla har träfasad, utom de på Vasatorp som liksom de som nu ska byggas i Åhus har putsad fasad.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med Mariastaden Projekt AB och bygga fler av dessa populära radhus. Bostäderna har hög kvalitet, men en effektiv byggmetod håller nere kostnaderna och därför även bostadspriset, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building.

För mer information, kontakta
David Fritzson-Bratt, NCC Building Sverige, 070-2618505