Samtliga illustrationer: 3Design

NCC bygger 31 radhus i Kungälv

NCC ska tillsammans med Ekeblad Bostad bygga 31 radhus i Kungälv. Affären är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på cirka 65 MSEK.

– Vi är oerhört glada att kunna fördjupa vårt samarbete med NCC och starta ytterligare ett bostadsprojekt tillsammans. Vi har höga krav på de bostäder vi ska överlämna till våra köpare och även på projektens genomförande. Efter att ha slutfört flera projekt tillsammans vet vi att NCC kan leva upp till våra förväntningar, säger Staffan Hagström, vd Ekeblad Bostad.

Bostäderna byggs som par- och radhus med bostadsrätter i storlekar mellan cirka 110–140 kvadratmeter fördelat på två eller två och en halv våningar. Bostadsrätterna har en genomtänkt planlösning, stora fönsterpartier, generösa sociala ytor och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bostäderna byggs i området Nordtag, sydväst om Kungälv.

NCC har tidigare byggt likartade radhus i bland annat Helsingborg, Halmstad, Laholm, Falkenberg och Åhus.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med Ekeblad Bostad och bygga fler av dessa populära par- och radhus. Vi har byggt andra projekt ihop som vi lyfter med oss erfarenheter från. Bostäderna har hög kvalitet och vår effektiva byggmetod, där vi bland annat köper stommen prefabricerad för effektivt montage, håller nere kostnaderna och därför även bostadspriset, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.

Projekteringen för bostäderna påbörjas snarast med beräknad start för markarbeten i juni och byggstart för bostäderna i augusti 2021. Inflyttning är planerad till december 2022.

Affären har ett totalt ordervärde om cirka 65 MSEK och orderregistreras i det första kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sweden, +46704455077, joakim.antonsson@ncc.se
Carin Kärrberg, kommunikationspartner, carin.karrberg@ncc.se