Foto: Mattias Malmgren, NCC.

Milstolpe uppnådd för NCC när ICA flyttar in i Hangar 5, Brommastaden

I Bromma utvecklar NCC Hangar 5, ett helt nytt stadskvarter för kontor, handel och service. I en av fastigheterna öppnar nu Ica Maxi en av sina största stormarknader i landet och en viktig milstolpe har därmed uppnåtts för det stora byggprojektet.

NCC:s projekt Hangar 5 består av fyra fastigheter på totalt 52 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta med kontor, hotell, handel och samhällsservice i ett unikt läge i Brommastaden, en stadsdel i stark tillväxt och som successivt ska utvecklas till en levande och hållbar blandstad. I bottenplanet på en av fastigheterna inviger nu Ica Maxi cirka 10 000 kvadratmeter butiksyta.

– Det är väldigt roligt och en viktig milstolpe för Hangar 5 att Ica Maxi nu inviger sin butik i en av fastigheterna. Icas val att etablera sig här med en så pass stor butik bekräftar åter Brommastadens attraktivitet och kommer att tillföra ytterligare liv och rörelse i området. Vi önskar dem stort lycka till med den nya butiken, säger Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm, NCC Property Development.

Platsen för Hangar 5 ligger strategiskt och närområdet är utpekat som ett stadsutvecklingsområde som successivt ska utvecklas med nya bostäder, skolor och kommersiella lokaler. Tvärbanans Kistagren kommer att rulla utanför entrén och gör området till ett nytt kommunikationsnav.

Hangar 5 slutförs i etapper och hela projektet beräknas färdigställas i Q1 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm NCC Property Development , 070-830 59 97
Tove Stål, presschef NCC Sverige, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank