Lowell hyr kontor i Kineum

Lowell Sverige, ett företag inom kredithantering och inkasso, kommer att flytta sitt Göteborgskontor till Kineum i Gårda. Lokalen de hyr är om 1844 kvm och omfattar plan 9 och 10 av 27. Företaget tillträder sitt nya kontor i juli 2022.

Lowell Sverige, ett företag inom kredithantering och inkasso, kommer att flytta sitt Göteborgskontor till Kineum i Gårda. Lokalen de hyr är om 1844 kvm och omfattar plan 9 och 10. Företaget tillträder sitt nya kontor i juli 2022.
- Vi ser fram emot att flytta in i nya och moderna kontorslokaler i Gårda. De passar oss perfekt och är anpassade för vårt nya flexibla arbetssätt, där vi arbetar både från kontoret och hemifrån, säger Henrik Borg, Head of Facility Management på Lowell.

Kineum kommer att omfatta en ny byggnad vid Ullevimotet om 26 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med en befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter. Projektet byggstartade i slutet av 2018, och kommer att färdigställas under 2022. Uthyrningsgraden i projektet blir 85% med uthyrningen till Lowell.

- Det är fantastiskt att se vilket stort intresse det är för Kineum i Gårda, en destination som inte upplevts tidigare i Göteborg. Vi är stolta över att bygga unika kontorsmiljöer som framtida hyresgäster kommer att få stora fördelar av och att vara en del av, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef på NCC Property Development.

Projektet genomförs gemensamt av NCC och Platzer i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer att förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 miljarder kronor.