Loop Rocks finalist i PostNords logistiktävling

Loop Rocks, Sveriges största marknadsplats för stenmaterial och andra byggmassor, har utsetts till finalist i PostNord Logistics Award.

– Vi är mycket hedrade över finalistplatsen och hoppas på guld. Byggbranschen behöver smartare logistiklösningar som skapar resultat, både ur ett ekonomiskt och ett miljömässigt perspektiv. Enligt nya studier står byggbranschen för mer än hälften av all tung trafik i Stockholmsområdet och den största delen av detta är transporter av stenmaterial och andra fyllnadsmassor, säger Carl Zide, Head of Loop Rocks.

Med Loop Rocks kan transportsträckan minska med upp till 75 procent eftersom byggmassorna förflyttas direkt från projekt till projekt istället för som tidigare via återvinningsanläggningar, till deponi och från grustag och bergtäkter. Kostnaden för dig som användare blir lägre samtidigt som du värnar om miljön och ökar återanvändningsgraden av befintliga massor. Loop Rocks har idag över 8 000 användare i Sverige från alla större och många mindre entreprenörer, bygg- och transportbolag.

– De visar att det finns en marknad och tydligt behov av Loop Rocks. Alla gillar att göra en smart affär, säger Carl Zide.

Juryn består av forskare, specialister och företagsledare – alla med stor kompetens och erfarenhet inom logistiksektorn. De andra finalisterna i tävlingen är Boozt, Packsize och Zalando.

– En effektiv och smart logistik har en avgörande betydelse för såväl konkurrenskraft som lönsamhet. Det är precis det, vikten av logistikens påverkan, som vi vill lyfta fram med utmärkelsen Postnord Logistics Award. Årets finalister har en väl genomtänkt logistik och det är påtagligt hur deras logistiklösningar stärkt deras framgång, säger Mats Abrahamsson, juryns ordförande och professor i logistik vid Linköpings universitet.

Vinnaren koras den 15 mars på PostNords huvudkontor i Solna.

Loop Rocks nominering lyder:

”Loop Rocks - Med den digitala plattformen Loop Rocks skapas en effektivare hantering av sekundära konstruktionsmaterial på byggarbetsplatser. Med Loop Rocks matchas utbud av material mot efterfrågan, vilket resulterar i ett bättre resursutnyttjande och färre transporter. Det är positivt för miljön och ger lägre kostnader för både köpare och säljare.”

För mer information, vänligen kontakta:
Carl Zide, Head of Loop Rocks, +46 707 94 36 09, carl.zide@looprocks.com
Olof Ehrs, presskontakt Loop Rocks, +46 790 78 74 96, olof.ehrs@looprocks.com
Anna Trane, Head of Corporate Media Relations & Press NCC, +46 708 84 74 69, anna.trane@ncc.se