Kenneth Nilsson har tillträtt tjänsten som ny affärsområdeschef för NCC Infrastructure

Kenneth Nilsson utsågs till affärsområdeschef för NCC Infrastructure i början av januari. Nu har han tillträtt sin nya tjänst och även gått in i NCC:s koncernledning.

– Jag har sett fram emot detta. Med mina tidigare erfarenheter från framförallt anläggning men också bygg är min förhoppning att jag ska kunna bidra till att skapa en framgångsrik nordisk anläggningsaffär med kunderna i fokus. Det blir också spännande att bidra i NCC:s koncernledning, säger Kenneth Nilsson.

Kenneth Nilsson kommer närmast från Skanska som chef för deras anläggningsverksamhet i östra USA. Kenneth Nilsson har en lång och gedigen karriär inom Skanska med framträdande chefsroller inom Skanskas svenska, finska och estniska verksamheter samt nu senast från Skanskas anläggningsverksamhet i USA. Kenneth Nilsson har djup förståelse för affären och kundernas behov.

– Jag ser verkligen fram emot att lära känna mina nya kollegor och lära mig mer om NCC:s verksamhet. Prioriteringarna är kristallklara – ökad lönsamhet och förbättrad säkerhet. Inom kort kommer jag tillsammans med mitt team, att prioritera åtgärderna inom dessa områden, säger Kenneth Nilsson, EVP och affärsområdeschef för NCC Infrastructure.

Kenneth Nilsson har 20 års erfarenhet från olika chefspositioner inom Skanska och ledningsgruppsarbete samt ytterligare 10 år som arbetschef, projekt- och arbetsledare. Kenneth Nilsson var regionchef för Skanska Väg och Anläggning Väst under fem år och därefter vice VD och ansvarig för Skanskas Väg och Anläggningsverksamhet i Sverige mellan 2003 – 2011. Vidare var Kenneth Nilsson VD för finska Skanska Oy under tre år och därefter Operativ chef för anläggnings- och byggverksamhet i Skanska Sverige under tre år till 2017, då han tog över ansvaret för Skanska Civil East i USA.