Dags för den vanliga Hälso- och säkerhetsveckan, i år på ett ovanligt sätt

2020 är femte året som NCC håller Hälso- och säkerhetsvecka i hela organisationen. Corona-pandemin har krävt en del justeringar i programmet, men har samtidigt påvisat vikten av just hälsa och säkerhet.

Hälso- och säkerhetsfrågorna är av högsta vikt för NCC varje dag och varje vecka. Vid den här tiden varje år viker vi en vecka där vi lägger extra fokus på frågan, för att fortsätta förbättra vår verksamhet inom detta område.

I år har Corona-pandemin inneburit en del nytänk och justeringar. Aktiviteter har flyttats utomhus för att följa reglerna om social distansering och möten ska hållas i små grupper eller individuellt. Alla möten och workshops som kan hållas online ska också hållas så.

- Efter Corona-utbrottet har NCC arbetat hårt för att hålla hjulen rullande och verksamheten fungerande som vanligt. Att ställa in Hälso- & säkerhetsveckan var därför inget alternativ så vi gjorde snabbt nödvändiga justeringar för att se till att den blir av, vilket har uppskattats av verksamheten. Pandemin har också påvisat vikten av att ha ordning och reda kring hälso- och säkerhetsfrågor. Med dedikerade resurser, utvecklade processer, checklistor och riktlinjer på plats är det enklare hålla verksamheten igång som vanligt, även när det ovanliga inträffar, säger Lars-Gunnar Larsson, ansvarig för Health and Safety på NCC.